Naturalny olejek eteryczny ravintsara

21,35 

W stu procentach naturalny, czysty olejek eteryczny ravintsara otrzymywany ze świeżych liści cynamonowca kamforowego.

Naturalny olejek eteryczny ravintsara Avicenna Oil
Naturalny olejek eteryczny ravintsara Avicenna Oil
Naturalny olejek eteryczny ravintsara Avicenna Oil
Naturalny olejek eteryczny ravintsara Avicenna Oil

Bez dodatków syntetycznych: konserwantów, barwników itp.

Przeznaczony do pielęgnacji: cery tłustej, z niedoskonałościami, skóry pozbawionej blasku, jamy ustnej. Stosowany łagodząco, po ukąszeniu owadów (meszki, komary).

Zapach: świeży, eukaliptusowy z delikatną korzenną nutą

Zastosowanie:

  • aromaterapia
  • kąpiel
  • masaż
  • sauna
  • kosmetyki nieperfumowane jako dodatek
  • preparaty zniechęcające owady (wszy, meszki) jako składnik pomocniczy
  • preparaty do dezynfekcji (żele, kremy antyseptyczne) jako składnik pomocniczy
  • środki czyszczące DIY („Zrób to sam”)

Właściwości aromaterapeutyczne (według literatury naukowej):

Olejek ravintsara podobnie jak olejek eukaliptusowy wykazuje silne działanie antyseptyczne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i antybakteryjne. W aromaterapii stosowany jest przede wszystkim w infekcjach górnych dróg oddechowych. Ułatwia oddychanie, jest bardzo pomocny przy przeziębieniu, infekcjach gardła, grypie. Dodatkowo pobudza krążenie, dodaje energii oraz łagodzi stany zapalne.

Może być używany w kominkach i dyfuzorach do olejków eterycznych.

Pojemność: 7 ml

 

32 w magazynie

SKU: 1088/31 Kategoria: Tagi: ,

Opis

Nazwa łacińska: cinnamomum camphora

Skład INCI:

Ingredients (Składniki): Cinnamomum Camphora Leaf Oil, Limonene*, Linalool*, Citral*, Citronellol*

*składnik naturalny olejku eterycznego, zamieszczony w wykazie INCI zgodnie z wymogami załącznika nr III do rozporządzenia (WE) nr 1223/2009 (potencjalne alergeny)

Sposób użycia:

DO KĄPIELI:

Dozować pod strumień wlewanej wody.

  • Wanna: 10-15 kropli na przeciętną [50-70 l] wannę letniej wody
  • Kąpiel stóp: 3-5 kropli na 5 l wody

DO MASAŻU:

30 kropli wymieszanych z 100 ml oleju nośnikowego np. z pestek winogron, jojoba itp.

JAKO DODATEK NIEPERFUMOWANYCH KOSMETYKÓW:

5-6 kropli na 50 ml kremu, balsamu; 15-25 kropli na 100 ml żelu pod prysznic, szamponu itp.

SAUNA

Jak łączyć olejki eteryczne – sztuka aromaterapii:

Tworząc mieszanki aromaterapeutyczne najlepiej komponować olejek ravintsara z tymi olejkami:

  • cytrynowy
  • drzewko herbaciane
  • lawendowy
  • miętowy
  • rozmarynowy
  • szałwiowy
  • trawa cytrynowa (lemongrasowy)
  • tymiankowy

Uwagi i przeciwwskazania:

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego.
  • Nie stosować nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę.
  • Unikać kontaktu z oczami.
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Chronić przed światłem.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.

Przechowywanie:

Olejki należy przechowywać w buteleczkach z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i światła, aby jak najdłużej zachowały swoje dobroczynne właściwości.

Informacje dodatkowe

Pojemność

7 ml

Jakość

Aromaterapeutyczna**
**skład olejku eterycznego umożliwia zastosowanie aromaterapeutyczne

Rozpuszczalność

W oleju, w alkoholu

Metoda otrzymywania

Destylacja z parą wodną

Kolor

Bezbarwny lub bladożółty

Pochodzenie

Madagaskar

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Naturalny olejek eteryczny ravintsara”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.