Lawendowy
Naturalny olejek eteryczny lawendowy

Lawendowy

Naturalny olejek eteryczny lawendowy

/oleum lavandulae officinalis/

To jeden z najpopularniejszych olejków eterycznych. Odznacza się świeżym, kwiatowo-ziołowym, zapachem z zieloną nutą. W aromaterapii ceni się jego działanie relaksujące i łagodzące. Olejek lawendowy może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Łagodzi podrażnienia wywołane nadmierną ekspozycją skóry na słońce oraz ukąszeniami owadów. Ze względu na swoje działanie polecany (jako dodatek kosmetyków) do pielęgnacji: włosów, skóry głowy i skóry z cellulitem.

Olejek stosuje się:
  • DO AROMATERAPII
  • DO KĄPIELI
  • DO MASAŻU
  • JAKO DODATEK NIEPERFUMOWANYCH KOSMETYKÓW

Ingredients (składniki): lavandula angustifolia oil, linalool*, geraniol*, limonene*, citronellol*
*składnik naturalny olejku

Produkt nie wymaga konserwantów.

Opakowanie: 7ml
Uwagi:
  • Nie stosuj nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę!
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.
  • Produkt wegański.
  • Chronić przed światłem.
Close Menu
Font Resize