Olejek jałowcowy cechuje się silnym, żywicznym zapachem z balsamiczną nutą. W aromaterapii ceni się jego relaksujące i odświeżające działanie. Olejek otrzymywany z dojrzałych szyszkojagód jałowca pospolitego może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Ze względu na swoje właściwości polecany (jako dodatek do kosmetyków) do pielęgnacji skóry tłustej, z tendencją do niedoskonałości oraz do masażu modelującego sylwetkę.

Sposób użycia:

  • DO KĄPIELI (10-15 kropli na przeciętną [50-70l] wannę letniej wody – podawać w strumień wlewanej wody, do kąpieli stóp: 3-5 kropli na 5l wody)
  • DO MASAŻU (30 kropli wymieszanych z 100 ml oleju nośnikowego np. z pestek winogron, jojoba itp.)
  • JAKO DODATEK NIEPERFUMOWANYCH KOSMETYKÓW (6-7 kropli na 50 ml kremu, balsamu; 15-25 kropli na 100 ml żelu pod prysznic, szamponu itp.)
  • DO UŻYTKU W SAUNIE

Uwaga: Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę!

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Nie stosować przed ekspozycją na promieniowanie UV – słoneczne i sztuczne.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.
  • Produkt wegański.
  • Chronić przed światłem.
Close Menu