Olejek grejpfrutowy odznacza się cytrusowym, świeżym zapachem z nutą gorzkiej pomarańczy. W aromaterapii ceni się jego energetyzujące i tonizujące działanie. Olejek otrzymywany z owocni grejpfruta może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Ze względu na swoje działanie polecany (jako dodatek kosmetyków) do pielęgnacji skóry głowy, skóry tłustej, z cellulitem.

Sposób użycia:

  • DO KĄPIELI (10-15 kropli na przeciętną wannę letniej wody – podawać w strumień wlewanej wody, do kąpieli stóp: 3-5 kropli na 5l wody)
  • DO MASAŻU (15 kropli wymieszanych z 100 ml oleju nośnikowego np. z pestek winogron, jojoba itp.)

JAKO DODATEK NIEPERFUMOWANYCH KOSMETYKÓW (4-5 kropli na 50 ml kremu, balsamu; 10-15 kropli na 100 ml żelu pod prysznic, szamponu itp.)

  • DO UŻYTKU W SAUNIE

Uwaga: Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę!

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Nie stosować przed ekspozycją na promieniowanie UV – słoneczne i sztuczne.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.
  • Produkt wegański.
  • Chronić przed światłem.
Close Menu