Olejek eukaliptusowy odznacza się intensywnym, świeżym zapachem z wyraźną nutą kamfory. W aromaterapii ceni się jego działanie pobudzające i odświeżające. Olejek otrzymywany ze świeżych liści i gałązek eukaliptusa gałkowego może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Ze względu na swoje właściwości polecany (jako dodatek do kosmetyków) do pielęgnacji cery tłustej, z niedoskonałościami oraz dla skóry zmęczonej.

Sposób użycia:

  • DO KĄPIELI (10-15 kropli na przeciętną [50-70l] wannę letniej wody – podawać w strumień wlewanej wody, do kąpieli stóp: 3-5 kropli na 5l wody)
  • DO MASAŻU (30 kropli wymieszanych z 100 ml oleju nośnikowego np. z pestek winogron, jojoba itp.)
  • JAKO DODATEK DOMOWYCH KOSMETYKÓW (5-6 kropli na 50 ml kremu, balsamu; 30 kropli na 100 ml żelu pod prysznic, szamponu itp.)
  • DO UŻYTKU W SAUNIE

Uwaga! Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę!

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Nie stosować przed ekspozycją na promieniowanie UV – słoneczne i sztuczne.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.
  • Produkt wegański.
  • Chronić przed światłem.
Close Menu