Olejek cynamonowy wyróżnia się korzennym zapachem z drzewną nutą. W aromaterapii ceni się jego rozgrzewające i uspokajające działanie. Olejek otrzymywany z młodej kory cynamonowca cejlońskiego może być przyjemnym dopełnieniem dla Twoich kosmetyków. Dodany do balsamu, kremu czy oleju korzystnie wpływa na skórę. Ze względu na dodatkowe właściwości antybakteryjne polecany (jako dodatek do kosmetyków) do pielęgnacji skóry z tendencją do niedoskonałości.

Sposób użycia:

  • DO KĄPIELI (10-15 kropli na przeciętną [50-70l] wannę letniej wody – podawać w strumień wlewanej wody)
  • DO MASAŻU (2 krople wymieszane z 100 ml oleju nośnikowego np. z pestek winogron, jojoba itp.)
  • JAKO DODATEK NIEPERFUMOWANYCH KOSMETYKÓW (1 kroplę na 100 ml balsamu; 1-2 krople na 100 ml żelu pod prysznic, szamponu itp.)
  • DO UŻYTKU W SAUNIE

Uwaga: Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować nierozcieńczonego produktu bezpośrednio na skórę!

  • Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci.
  • Nie stosować przed ekspozycją na promieniowanie UV – słoneczne i sztuczne.
  • Produkt przebadany dermatologicznie.
  • Produkt spełnia wytyczne IFRA.
  • Produkt wegański.
  • Chronić przed światłem.
Close Menu